Székelyföldi lekvár különlegesség- Rózsa lekvár
Rózsasziromból készült kézműves termék.
Készítette: Fenyőalja egyesület, Gyergyócsomafalva ( Románia, Hargita megye)
Az erdélyi Gyergyócsomafalván alakult a Fenyőalja egyesület, amelynek célja, hogy a községben élő, hagyományos termékeket készítő személyeket összefogja és az általuk készített szörpök, lekvárok, zakuszkák értékesítésével népszerűsítsék az erdélyi hagyományos ízeket.
A termékek között a klasszikus ízvilág mellett különlegességek is megtalálhatók, mint például a
rózsalekvár, vagy a fenyőtobozszörp. Ezekkel a sarki közértben biztosan nem fog találkozni.
A lekvárok semmilyen hozzáadott adalékanyagot és mesterséges színezéket nem tartalmaznak,
mindössze a hosszantartó kiváló minőséghez elengedhetetlen nátrium- benzoát 0,01 % szerepel a
gyümölcsön és a cukron kívül. A cukormentes termékekben semmilyen édesítőszer nincs, a gyümölcs tiszta ízét érezni.
A rózsalekvár egy igazi gasztro-különlegesség, de a rózsa gyógyhatásairól sem szabad megfeledkezni. Többek között gyulladáscsökkentő, öregedésgátló, görcsoldó, sebgyógyító, antibakteriális hatása van, ráadásul fokozza a boldogsághormon termelődését, természetes afrodiziákum.
Összetétel:
- rózsaszirom: 67,99%
- cukor: 32%
- nátrium benzoát: 0,01%
Nettó tömeg: 300g