A prés négy lábra van szerelve, könnyen mozgatható. Perforált, rozsdamentes préskosara van, valamint egy természetes gumiból készült membrán.
Közvetítõ közeg: Víz
Táplálás: Vízvezeték rendszerrõl 2,5 bar
Legmagasabb megengedett nyomás 3 bar
Préseléskor a ledarált terméssel feltöltjük a perforált palást és a középen elhelyezkedõ gumimembrán közötti részt. A tetõ lezárása után víznyomással történik a préselés, melynek ideje alatt a nyomást egy mérõn lehet figyelni.
Ha a nyomás 3,0 bar fölé emelkedik abiztonsági szelep kinyílik és a fölösleges víz a rendszerbõl kifolyik.
Mivel a darált gyümölcsöt nem felülrõl éri nagy nyomás, hanem a vízzel töltött membrán oldarról nyomja neki a perforált palástnak rendkívül kíméletes préselésre nyílik lehetõségünk, jó minõségû gyümölcslét és mustot kapunk.