Airelec-Noirot Spot-D elektromos fűtőpanel 500-2500 W

38990 Ft54990 Ft

Törlés

500-1000-1500-2000-2500W-os energiatakarékos fali fűtőpanel a legújabb RX Silence fűtőbetéttel.

Kiegészítő gurulós láb megvásárlásával mobil fűtőpanelként is használható!

 • Ablaknyitás érzékelés
 • Beépített digitális prog. termosztát
 • Villásdugóval szerelt + 1,8m kábel
 • Tartozék fali tartó konzol

Műszaki adatok:

 

TÖMEG3 kg
MÉRETEK340 × 440 × 102 mm
FESZÜLTSÉG230V (1 fázisú)
ABLAKNYITÁS ÉRZÉKELÉSIgen. EU szabvány szerinti
VÉDELMI BESOROLÁSII. érintésvédelmi osztály – kettős szigetelésű készülék, IP24
MECHANIKUS VÉDELEMIK08 (5 joule energiával szemben védett készülék)
RÖGZÍTÉSFali konzol
VEZÉRLÉSBeépített digitális termosztát
GYÁRTÓNoirot
GARANCIA1+4 év gyártói és hivatalos magyar garancia

Elegáns és költséghatékony fűtőpanel kis és nagy helyiségekbe

A Noirot SPOT-D elektromos fűtőpanel letisztult designja ideális választás mindazoknak, akik költséghatékony, mégis energiatakarékos megoldást keresnek. Széles teljesítmény választék biztosítja, hogy könnyedén megtalálja az adott helyiség hőigényének megfelelő elektromos radiátort. Formavilága modern és klasszikus környezetben is megállja a helyét.

SPOT-D elektromos radiátorok már az iparág csúcskategóriás fűtőbetétjével rendelkeznek. A hagyományos elektromos radiátorokkal ellentétben tökéletesen hangtalan, használata hálószobában és gyerekszobába is ideális választás.

A SPOT-D elektromos radiátorok beépített digitális termosztáttal vannak felszerelve, így nem jelent plusz költséget a helyiség hőmérsékletének pontos beállítása. A programozási funkciók használatával további megtakarítások érhetőek el. A gyermekzár funkció nem csupán  a gyerekszobában,

de vendéglátó egységekben,szállodákban is hasznos és elengedhetetlen.

 

Noirot Spot-D

Tökéletesen hangtalan működés

A Noirot elektromos fűtőpanel a legújabb RX Silence fűtőbetétnek köszönhetően teljesen hangtalan, ideális választás gyerekszobába vagy hálószobában is. A beépített fűtőbetét egykomponensű, azaz egy darab alumínium monoblokk. Az elektromos fűtőbetét felfűtési és hűlési fázisban is csendes, nem kattog, nincsenek hőtágulásból keletkező zavaró hangok. Az elektromos fűtőpanel vezérlését egyedülálló módon félvezetővel (szilícium) oldottuk meg, bekapcsoláskor sincsen a hagyományos fűtőpanelekre jellemző kattanás, behúzó relé vagy bimetál hang.

A fűtőpanelek működési elve alapvetően konvekciós, azonban működése közben a felületen hősugárzásként is megjelenik a hőleadás. A hősugárzás a komfort érzet növelése érdekében hasznos funkció. Az elektromos radiátor csomagolása a fali rögzítéshez szükséges konzolt tartalmazza. A fali fűtőpanel szerelése nem igényel speciális rögzítőket és segédanyagokat, akár 3-4 perc alatt üzembe helyezhető. Gyárilag dug villával ( konnektor ) szerelt, azonban fix bekötés esetén ez a fűtőpanelről garanciavesztés nélkül eltávolítható, az 1,6m hosszú bekötő vezeték szabható toldható.

 

Mekkora fűtőpanel kell?

A fűtőpanel teljesítményének meghatározása hőveszteség számítást igényel. Kérje szakember segítségét a megfelelő méretezésben.   Az indokolatlan túlméretezés felesleges beruházási költséggel járhat, míg egy esetleges alul méretezés nagy hidegekben a kifűthetőséget nehezítheti meg, komfort vesztéssel járhat.

Miért ne számoljon „légköbméterrel”?

Hagyományos épületgépészetben is elavult és pontatlan számítási módszer, melyet az épületfizikában jártas szakemberek és energetikusok már közel 30 éve nem használnak. A passzívháznak és a panelházaknak is van mérhető geometriája, azonban a beépítendő fűtési teljesítményt a határolószerkezetek hőszigetelési értéke adja meg. Magyarországon az önálló fűtéshez szükséges teljesítményt szabványok határozzák meg, a beépített fűtőpanelnek tartósan -15°C külső hőmérséklet mellett is tudnia kell a +20-22°C-os belső klímát biztosítania.

Azonos térfogatú helyiségek még egy épületen belül is igényelhetnek kisebb vagy nagyobb teljesítményeket. Az alábbi tényezők befolyásolhatják ezeket az értékeket és a beépítendő elektromos radiátor méretét:

 • Homlokzati, hűlő falak száma
 • Nyílászárók, ablakok mérete
 • Nyílászárók, ablakok hőszigetelési értéke
 • Padló és mennyezeti födémek hőszigetelése
 • Alatta, felette, mellette fűtött tér található-e
 • Szoba funkciója (fürdőszoba min. 20%-os túlméretezést igényel szabvány szerint)
 • Üzemeltetés jellege (hétvégi házak esetében min. 20% túlméretezés indokolt)
 • Légcsereszám, üzlethelyiség esetén eltérő számítás szükséges

Porotherm, Ytong vagy könnyűszerkezetes házat épít? Kérjen ajánlatot szakembertől. Az elektromos fűtőpanelek és elektromos radiátorok már minden építési rendszerben bizonyítottak.

A gyártói készlet elérhetőségétől függően előfordulhat, hogy a Noirot Spot-D fűtőpanel bizonyos változatait a Németországban használt Airelec márkanévvel forgalmazzuk. Az Airelec Tactic Pro fűtőpanel specifikációja 100%-ban megegyezik a Noirot Spot-D-vel.

Noirot/Airelec

Tömeg3000 g
MéretekN/A
Teljesítmény

500W, 1000W, 1500W, 2000W, 2500W

Kosár
Jelenleg nem található termék a kosárban.
Vásárlás folytatása